Lectii de Pian

Prin lectiile de pian, ne propunem sa formam si sa dezvoltam, la fiecare elev, deschidere, receptivitate, atentia distributiva, memoria, capacitatea de a distinge si aprecia valorile artistice.
Lectiile de pian sunt adresate atat copiilor, incepand cu varsta de 4,5 ani, cat si adultilor.
In cadrul fiecarei lectii se vor aloca maximum 10 minute pentru notiuni de baza de cultura muzicala: teoria muzicii, solfegiu, auditie muzicala, istoria muzicii romanesti si universale.
Lectiile de pian sunt individuale si se adapteaza in functie de aptitudinile, abilitatile si capacitatea de perceptie a fiecarui elev.
Lectiile de pian se desfasoara pe parcursul intregului an calendaristic.
Periodic studioul „Lumea Pianului” organizeaza serate muzicale in cadrul carora elevii sustin mici recitaluri solo sau acompaniati de profesor.
Durata unei lectii de pian este de 50 de minute.
Pentru copiii pana in 5 ani, lectiile au o durata de 35-40 de minute.
Recomandarea noastra: pentru o invatare si evolutie vizibile se poate opta pentru 2 lectii de pian pe saptamana.
Pianul, prin posibilitatile sale nelimitate, este un instrument-orchestra. Este singurul instrument la care pot fi interpretate lucrari compuse pentru orchestra, orice alt instrument sau voce.
Numarul mare de lucrari compuse pentru pian se datoreaza timbrului propriu si unic. Aproape toti compozitori au scris muzica pentru pian, iar unii, in mod deliberat, numai pentru acest instrument, datorita posibilitatilor sale nelimitate.
Desi la prima vedere pare simplu, a interpreta la pian este rezultatul orelor de exercitii zilnice. Copiii care iau lectii de pian invata ce inseamna disciplina unui efort constant, ce inseamna sa nu renunti, chiar daca pare imposibil si sa te bucuri de faptul ca prin perseverenta ai reusit un lucru pe care nu il credeai posibil.

Testeaza-ti aptitudinile gratuit!
Inscrie-te la lectiile de pian completand campurile de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Subiectul

Mesaj