Educatie Muzicala

Studioul „Lumea Pianului” ofera cursuri de educatie muzicala care se desfasoara pe grupe de maximum 2-3 persoane, unde se studiaza teoria muzicii si solfegiu, istoria muzicii romanesti si universale, cantul vocal si coral, gindirea muzicala, sistemul de semne care sunt utilizate cu scopul de a dezvolta perceptia copilului si a-l familiariza cu lumea sunetelor, culturii muzicale nationale si mondiale. Acestea presupun si invatarea detaliilor despre viata compozitorilor, despre contextul social si istoric in care acestia au trait si au creat.
Prin lectiile de educatie muzicala cultura generala a copiilor va fi mai bogata, deoarece ei vor lua contact cu un gen de muzica pe care cei mai multi oameni il descopera abia la varste mai mari sau poate niciodata.
Cursurile de educatie muzicala se desfasoara pe parcursul intregului an calendaristic.

Educatia muzicala poate fi inteleasa intr-un sens larg sau unul mai restrâns. In sens larg, educatia muzicala este formarea nevoilor spirituale ale omului, ideilor sale morale, intelectului, dezvoltarea perceptiei emotionale si aprecierea estetica a fenomenelor vietii. In acest sens, educatia muzicala este parte a educatiei.
Intr-un sens mai restrâns, educatia muzicala dezvolta capacitatea de a percepe muzica. Ea se realizeaza sub diverse forme de activitati muzicale care au ca scop dezvoltarea abilitatilor muzicale, reactiei emotionale, intelegere si experienta profunda a continutului sau. In acest sens, educatia muzicala – este formarea culturii muzicale.
Lectiile de educatie muzicala au un impact asupra formarii gustului estetic. Contribuie la formarea caracterului, standardele de conduita, imbogateste lumea interioara a omului cu emotii pozitive. Lectiile de muzica dezvolta gustul artistic al copiilor, dragostea fata de arta muzicii, calitatile morale ale personalitatii si atitudinea estetica.

Testeaza-ti aptitudinile gratuit!
Inscrie-te la lectiile de pian completand campurile de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Subiectul

Mesaj