Lectii de Muzica

Muzica ii ajuta pe oameni sa se exprime, iar in Lumea Pianului fiecare are ceva de spus!
Educatia muzicala a fost si este considerata un mijloc de cultivare a personalitatii umane. Procesul educatiei muzicale reprezinta o activitate complexa, sistematica, continua si unitara, care incepe in copilarie si poate continua de-a lungul intregii vieti. Lumea Pianului formeaza viitorul creator si consumator avizat de arta autentica, care va respinge subcultura, vulgaritatea, kitch-ul si violenta.

Iata cateva motive pentru care copilul ar trebui sa studieze muzica:
– stimuleaza procesele de perceptie, sensibilitatea auditiva si influenteaza dezvoltarea si constientizarea emotiilor, nivelul psihofizic, starea de spirit, creeaza un sentiment de armonie in suflet;
– dezvolta atentia si stimuleaza toate tipurile de memorie;
– imbunatateste abilitatile analitice si matematice si stimuleaza gandirea creativa.

Cele enumerate ne determina sa constatam ca dezvoltarea muzicala are un numar de proprietati utile, iar la parintele care a decis sa-si duca copilul in lumea muzicii, apare urmatoarea intrebare: Oare copilul meu are inclinatii muzicale?

Toti copiii sunt muzicali!
In programele de educatie muzicala sunt incluse o varietate de exercitii pentru auditie, interpretare muzicala, miscare, cant vocal si de creatie muzicala. Sistemele sunt diferite, dar ideea ca educatia muzicala este adresata tuturor este recunoscuta de profesorii de specialitate din intreaga lume.

Una dintre particularitatile studiului pianului o reprezinta dezvoltarea motricitatii. Miscarile degetelor pe clapele pianului dezvolta coordonarea dintre cele doua maini, viteza si precizia cu care le realizeaza, precum si capacitatea de a realiza miscari fine.
In timp, cand copilul ajunge sa interpreteze partituri mai complexe, va creste capacitatea sa de concentrare a atentiei, de asemenea si imbunatatirea memoriei. Prin perseverenta va invata ca este capabil sa realizeze lucruri dificile, iar stima de sine va creste considerabil.
Cei care au talent dar depun si efort, ajung sa participe la competitii muzicale. A face fata cu succes unei situatii de competitie este o abilitate care ii va fi de folos in toate situatiile de examen pe care le va intalni in viata.
Cultura generala ii va fi imbogatita. Lectiile de pian presupun si invatarea detaliilor despre viata compozitorilor, despre contextul social si istoric in care acestia au trait. De asemenea, copilul va lua contact cu un gen de muzica pe care cei mai multi oameni il descopera abia la varste mai mari sau poate niciodata.